Home » FEATURED » Οι κρυφές λειτουργίες του Google!

Οι κρυφές λειτουργίες του Google!

Τι δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα!

Είναι δεδομένο πως το Google είναι ο… βασιλιάς του ίντερνετ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Internet Live stats, γίνονται περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις καθημερινά στη μηχανή αναζήτησης και περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως.

Αλλά το Google δεν είναι μόνο για αναζητήσεις – υπάρχουν πολλά κρυμμένα χαρακτηριστικά και ικανότητες που μέχρι σήμερα δεν έχετε ανακαλύψει.

Από κρυμμένες λειτουργίες και συντομεύσεις, μέχρι παιχνίδια – εδώ είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να μην έχετε ανακαλύψει ακόμα.

Μεταφράστε σύμβολα, γράμματα ή χαρακτήρες, σχεδιάζοντας τα : 

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αναγνώριση ενός συμβόλου από άλλη γλώσσα και χρειάζεστε λίγη βοήθεια, γιατί να μην το σχεδιάσετε;

Το Google Translate σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε με το χέρι ένα σύμβολο – στη συνέχεια θα προσπαθήσει να το μεταφράσει για εσάς.

Προφέρετε αριθμούς στα Αγγλικά : 

Δεν είμαστε σίγουροι πόσο χρήσιμο θα ήταν αυτό, αλλά μόνο σε περίπτωση που χρειάζεται να πείτε έναν πολύ μεγάλο αριθμό, απλώς να τον γράψετε στο Google και να προσθέσετε στο τέλος “= Αγγλικά” (english).

Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη :

Χρειάζεστε ένα χρονοδιακόπτη, αλλά το τηλέφωνό σας δεν λειτουργεί; Απλά πληκτρολογήστε το χρόνο που χρειάζεστε, δηλαδή “πέντε λεπτά” και “timer” στο Google και θα σας δώσει την αντίστροφη μέτρηση που χρειάζεστε.

Google Sky : 

Είστε οπαδός της αστρολογίας αλλά δεν έχετε πρόσβαση σε ένα τηλεσκόπιο. Απλά κατευθυνθείτε στο Google Sky και εξερευνήστε το ηλιακό σύστημα από την άνεση του δωματίου σας.

Smarty Pins : 

Θέλετε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας στην Γεωγραφία; Γιατί να μην δοκιμάσετε το Smarty Pins;

Αυτό το παιχνίδι Trivia σας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τους Χάρτες του Google και σας απευθύνει μια σειρά από ερωτήσεις στην πορεία. Ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε την ελεύθερη ώρα σας και παράλληλα να μάθετε δυο – τρία πράγματα.

Αριθμομηχανή :

Εάν είστε ένας από αυτούς που σε ένα εστιατόριο θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο καθένας πληρώνει ακριβώς τα μισά, αυτό είναι για σας.

Πληκτρολογήστε «tip calculator» στο Google και αυτό θα κάνει τις μαθηματικές πράξεις για εσάς.

Zerg Rush

Αυτό το μίνι-παιχνίδι απαιτεί από εσάς να σταματήσετε όλα τα Os που τρώνε τη σελίδα σας κάνοντας κλικ πάνω τους. Είναι εκπληκτικά αγχολυτικό.

Atari Breakout :

Ένα άλλο εξαιρετικά εθιστικό μίνι παιχνίδι που είναι κρυμμένο στο Google είναι το Atari Breakout. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναζητήσετε το ‘Atari Breakout’ και να κάνετε κλικ στις εικόνες. Το παιχνίδι θα ενεργοποιηθεί αμέσως.

Φιλτράρετε το λογαριασμό σας στο Gmail : 

Έχετε κουραστεί να διαγράφετε από το Gmail σας ενημερωτικά δελτία για ιστότοπους που δεν επισκέπτεστε ποτέ, αλλά παράλληλα δεν ασχολείστε και με την κατάργηση της εγγραφής σας;

Η Google έχει αναπτύξει έναν εύχρηστο τρόπο που σας επιτρέπει να προσθέσετε φίλτρα τα οποία στη συνέχεια θα στείλουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα σε έναν ξεχωριστό φάκελο.

Google Τέχνες και Πολιτισμός :

Το Google Arts and Culture σάς δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις συλλογές περίπου 600 γκαλερί και μουσεία από όλο τον κόσμο.

Δείτε όλα τα παλιά Doodles Google :

Όλοι αγαπούν ένα Google Doodle, αλλά πού πηγαίνουν όταν περάσει ο καιρός;

Ευτυχώς, το Google διαθέτει ένα αρχείο για όλα αυτά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χτυπήσετε “Αισθάνομαι τυχερός” αφήνοντας κενή τη γραμμή αναζήτησης.

Πρόγραμμα προβολής Ngram :

Αν είστε πραγματικός λέκτορας και θέλετε να μάθετε πόσο δημοφιλείς είναι ορισμένες λέξεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής Ngram των Βιβλίων Google.

Αυτό σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε μια σειρά λέξεων, τις οποίες η Google θα προσπαθήσει στη συνέχεια να βρει σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια βιβλία. Στη συνέχεια, η δημοτικότητα θα εμφανιστεί σε ένα εύχρηστο γράφημα.

Barrel Roll :

Μπορεί να μην σας χρειαστεί για κάτι σημαντικό, αλλά το Barrel Roll παραμένει πάντα εντυπωσιακό. Αν πληκτρολογήσετε “Do a barrel Roll”, το Google θα κάνει ακριβώς αυτό.